Senaste inläggen

Av Åsa - 8 december 2015 10:19

Hej alla!

Idag är är det tisdag veckan innan jag går på jullov.. snart helg och lucia movie night och sen mys på soffan

// Åsa

Av Åsa - 12 november 2015 11:31

Min bästa bild! ??

Finns många fina bilder på mig, men denna är nog det finaste..

Sorry att jag är lite ego idag!!

Av Åsa - 12 november 2015 11:25

Hej..

Det är en dag försent, men skit samma..

Igår var det 19 års sen min älskade morfar dog..
Saknar han varje dag och kommer alltid att minnas han precis som han var..
Jag var i samma rum som han, när han dog. Jag var 5 år gammal.

Av Åsa - 2 november 2015 23:03

Hej!

I dag började jag skolan igen efter ett skönt höstlov med många aktiviteter,
Bl. a. Halloween i köpenhamn, fixat köksmöbler, gått på bio och sett den nya Bond filmen med Daniel Craig och självklart shoppat och myst.

snart ska vi fixa skåpen, så allt har sin plats och det inte blir så trångt i skåpen..

Älskar vår lägenhet.. den är det finaste i hela världen.. och till slut ska allt bli perfekt..

// Åsa

Av Åsa - 19 oktober 2015 07:18

Hej!

Nu är det måndag morgon och en ny vecka i skolan..

Snart har jag lov och ska mysa med min älskling och den lilla vita..

Kramizar

// Åsa

Av Åsa - 15 oktober 2015 22:27

Du behöver:
9 dl pasta (Rigatoni)

2 msk olivolja

450 gram köttfärs

2 vitlöksklyftor, pressade

1/4 tesked nymalen peppar

1 burk krossade tomater

Smör, till stekpannan

Salt

2,25 dl parmesanost, fint riven

2,25 dl grovt riven mozzarellaost


1. Börja med att blanda ned parmesanost i din färdigkokta pasta.

2. Stapla pastan i en rund form. Det tar lite tid, men det kommer definitivt vara värt det!

3. Så ska det se ut när det är färdigt. Det underlättar väldigt mycket om du ställer formen på lite högkant när du staplar.

4. Köttfärsås vet alla hur ni gör? Häll den över pastan.

5. Se till så att pastan verkligen fylls med köttfärssåsen. In i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

6. Lägg sedan mozzarellabitar över. Grädda i ugnen ytterligare en kvart.

7. Ta ut och låt svalna ett tag?

8. Sen är det bara att skära upp och servera!

9. Läckert, eller hur?

Av Åsa - 2 oktober 2015 14:27

Hej!

Nu är det fredag igen och jag sitter och väntar på tåget för att åka hem till min fina älskling ?

Ska hem och göra lite läxor och laga mat till mi mig och min fina älskling tills han kommer hem från jobbet!

Det blir pesto kyckling och pasta..

// Åsa

Av Åsa - 24 september 2015 14:07

 ca  30min 4 portioner

Ingredienser

Crêpes-smet
3,5 dl  mjölk
2 dl  mjöl
2 st  ägg
1 dl  vatten
1 msk  socker
0,5 tsk  salt
1 tsk  vaniljsocker

Fyllning
2 st  banan(er)
1 dl  nutella

 
Tillagning

1. Vispa ner mjöl i mjölken, vispa väl tills smeten är klumpfri. Tillsätt ägg, vatten och kryddning. Låt gärna smeten stå och svälla en halvtimme innan stekning. 
Hetta upp en klick smör i pannkakslagg eller vanlig stekpanna. Stek tunna crepes och lägg upp på fat när de är färdiga.

2. Skala och skiva bananen. Fördela banan över crêpsen och vik ihop. Ringla nutella över. 

3. Värm upp nutellan lätt i micro eller i kastrull så blir den lättare att ringla.

Ovido - Quiz & Flashcards